fredag 12 november 2010

Seniorboende och äldrecenter

Kom för en stund sedan hem från en festlig visning/invigning av 55+lägenheterna vid Järnvägstorget 4. Det känns otroligt bra att vi ökar på den här typen av lägenheter i stan. En eloge till Majblomman och personligen till Anders Gidefjord för det goda samarbetet med kommunen. Om någon månad finns också OASEN- äldrecentrat i bottenvåningen färdigt. OASEN blir en mötesplats för äldre och på andra sidan gatan finns Familjecentralen, en mötesplats för föräldrar och små barn. Stöd och råd på ett lättillgängligt sätt för att främja hälsan och förebygga problem. Enkelt att slinka in för en pratstund och en kopp kaffe både för ung och gammal, centralt placerat då man går och handlar mm.
De lägenheter vi fick se var ljusa och trevliga. Fick också en ahaupplevelse när jag undrade över badrummets utformning. Visst, här ska det finnas plats så den boende ska kunna få hjälp av två personer om så är nödvändigt. Att kunna bo kvar i sin hemmiljö med anpassat stöd ger en höjd livskvalitet. Med de gemensamhetsutrymmen som finns i det här huset får man också social gemenskap.

1 kommentar:

  1. Kära Gulli. Läste i din blogg om äldreboende, center m.m.
    Vi har inte det behovet ännu, men åren går och plötsligt är man i behov av ett sådant boende. Då kanske man ska ställa sig i kön redan? Eller?
    Vi är på Gran Canaria till mitten av april: Härligt att slippa Kyla, Snö och Halka. Här har vi 24 grader nu kl. 22.40.
    Varm hälsning / Gerd och Gunnar Forsberg

    SvaraRadera