söndag 24 oktober 2010

På tal om kommunala bolag

Veckorna rasar iväg fyllda med mestadels mycket intressanta dagar. Fredagens utbildning om kommunala bolag var just en sådan mycket intressant och lärorik dag. Inte minst blev diskussionen om varför vi har kommunala bolag upplysande om hur långt vi kan stå från vissa partier ideologiskt. Kommunen ska sköta allt anser någon. Det finns andra former, kommunala bolag och privata utförare, som kan utföra bättre och därmed gynna kommuninvånarna tycker ändå de flesta.
En viktig lärdom, som påpekades ett flertal gånger på förekommen anledning, var att i bolaget är jag först och främst styrelseledamot och inte politiker. Styrelsen ska tillvarata bolagets intresse. Men bolagets huvudsakliga uppdrag är samtidigt att göra nytta för ulricehamnsborna!
Från vad som står i ABL till frågesport i Missionskyrkan på lördagseftermiddagen. Femtonårsjubileet samlade ca 100 personer. Lag Miljöpartiet vann med en frågas marginal. Själv var jag serveringspersonal och vi klarade också tävlingen med en (1) smörgås marginal. Det är också en konst att kunna beräkna hur mycket fika som kommer att gå åt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar