tisdag 10 september 2013

Hjälp till våldsutsatta kvinnor och deras barn

Vi måste med oförminskad styrka arbeta med att motverka våld i alla dess former. Vi måste hjälpa våldsutsatta kvinnor och deras barn till att snabbt få ett skyddat boende.
I våras tog kommunstyrelsen i Ulricehamn beslut om att öka det kommunala bidraget till Kvinnojouren Borås under 2013. Detta efter ett yrkande från Folkpartiet liberalerna genom undertecknad. Det var glädjande att alla övriga partier och ledamöter så helhjärtat stödde detta förslag.
Det är nu ännu mer glädjande att vår alliansregering vill avsätta ytterligare medel till landets kvinnojourer. Under förra jämställdhetsministern Nyamko Sabunis (FP) ledning stärktes det viktiga arbetet med att motverka våld mot kvinnor. Statliga insatser riktades till att utveckla och kvalitetssäkra kvinnojourernas arbete, genom utvecklingsmedel, särskilda uppdrag och ett ambitiöst jämställdhetsarbete. Regeringen har gett extra resurser till verksamhet mot våld mot kvinnor i form av förstärkt statsbidrag (ord statsbidrag + 10 milj/år) och utvecklingsmedel (109 milj/år) sedan 2007.
Jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) och alliansregeringen fortsätter att ge ytterligare resursförstärkning till kvinnojourerna.
I budgetpropositionen för 2014 föreslås en permanent höjning av bidraget som innebär att den tillfälliga förstärkningen om 10 miljoner kronor ligger kvar och förstärks med ytterligare 13,4 miljoner kronor under 2014. Från och med 2015 är det en förstärkning på 23,3 miljoner kronor årligen.
- Vi ser att kvinnojourerna på många håll i landet behöver mer pengar och skyddet av våldsutsatta kvinnor kräver en mångfald av aktörer. Med den här satsningen stärker vi alla jourer, säger jämställdhetsminister Maria Arnholm(FP).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar